Select A Question Below To View The Answer

1.

How does Nano-Grip work?

2.

Does the treated surface look or feel any different?

3.

Why is there a need for NanoGrip?

4.

Will my business be inconvenienced by a Nano-Grip application?

5.

How soon after treatment can I walk on the surface?

6.

How do I know that Nano-Grip is effective?

7.

How is a Nano-Grip treated surface maintained?

8.

What does a Nano-Grip treatment cost?


Question 1:
How does Nano-Grip work?

Answer:
Nano-Grip is a proprietary treatment which increases the co-efficient of friction on a mineral surface. It is not a coating that can peel or wear off, but a process that creates a tread design on the mineral surface itself at the molecular and microscopic level and is long lasting.
[Back to Top ]


Question 2:
Does the treated surface look or feel any different?

Answer:
There is no discernible change in appearance after treatment. However, when wet the surface is noticeably slip resistant.
[ Back to Top ]


Question 3:
Why is there a need for IntellaTread floor treatment?

Answer:
Slip and fall accidents are rated in the USA as the nation’s #1 cause of death in the workplace or home. This problem extends worldwide and an IntellaTread anti-slip treatment considerably reduces the risk of such accidents occurring.
[ Back to Top ]


Question 4:
Will my business be inconvenienced by a Nano-Grip application?

Answer:
IntellaTread technicians will schedule the treatment at a time best suited to the client and circumstances.
[ Back to Top ]


Question 5:
How soon after treatment can I walk on the surface?

Answer:
The treated surface can be used immediately after treatment.
[ Back to Top ]


Question 6:
How do I know that IntellaTread is effective?

Answer:
Nano-Grip enjoys a successful International reputation. Our technicians are trained and are able to demonstrate by way of a Static Co-Efficient of Friction Meter that confirms the effectiveness of the IntellaTread treatment.
[ Back to Top ]


Question 7:
How is a Nano-Grip treated surface maintained?

Answer:
Nano-Grip is technically a long lasting treatment. When surfaces are cleaned, the use of a good quality, low residue detergent will ensure the ongoing effectiveness of the IntellaTread treatment.
[ Back to Top ]


Question 8:
What does an IntellaTread treatment cost?

Answer:
Nano-Grip is effective on most hard mineral surfaces. Each surface has its own characteristics and that requires that we conduct an on site test to determine the treatment required. There is absolutely no obligation to the client when providing this service and in addition we will do a sample area at the time, no charge. We will then be in a position to quote a price for the application.


Click here for a ‘no obligation’ on site quotation.

Nano-Grip is fortunate to be in a sector of the health and safety industry that enables us to have such a significant impact on the lives of everyone. 85% of all slip and fall injuries are preventable and NanoGrip licensees are working hard at “stopping the slip and fall”.

With our network of expertly trained Nano-Grip floor safety licensees, We offer a wealth of experience to customers. We provide advice and services to all clients to help them to ensure that all legal requirements relating to floor safety standards, such as OSHA and ADA, are met.

Comments are closed.